DVA NALOGA U ISTOM DOMAĆINSTVU, NA ISTOJ IP ADRESI I SA ISTOG UREĐAJA? NE, NIKAKO! By Olivera Fancikic

Go down

DVA NALOGA U ISTOM DOMAĆINSTVU, NA ISTOJ IP ADRESI I SA ISTOG UREĐAJA? NE, NIKAKO! By Olivera Fancikic

Komentar by Jasmina Vujinovic on Sat Jul 25, 2015 4:26 pm

Večito pitanje može li DVA NALOGA U ISTOM DOMAĆINSTVU, NA ISTOJ IP ADRESI I SA ISTOG UREĐAJA. Odgovor je NE, NIKAKO!
Već smo pisali i pričali o ovome više puta, ali obzirom da još uvek postoje nedumice, da razjasnimo.
1. Affiliate agreement ( tj Ugovor koji svako od nas ima sa Kompanijom i na koji smo se obavezali samom registracijom) NE DOZVOLJAVA DVA NALOGA U ISTOM DOMAĆINSTVU to znači na istoj fizičkoj adresi. Dakle ako živite sa majkom, ocem, braćom, sestrama možete raditi SAMO VI i niko više iz istog domaćinstva bez obzira imate li različite uređaje, pa čak i različite IP adrese. Ukoliko živite na odvojenim fizičkim adresama onda može.
2. OBA SUPRUŽNIKA NE MOGU RADITI U KOMPANIJI. Mogu jedino raditi zajedno na jednom nalogu.
3. Bez obzira što Affiliate agreement ne pominje IP adrese i uređaje preporuka od strane rukovodstva Kompanije je sledeća: KO NAMERAVA OZBILJNO DA RADI TREBA SEBI DA OBEZBEDI POSEBAN UREĐAJ I POSEBNU IP ADRESU u svakom trenutku svoga rada!

A evo iz kog razloga. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da se čine neke zloupotrebe ( dupli nalozi, rad iz istog domaćinstva, udruživanje na aukcijama, ili bilo šta drugo da ne nabrajam) svakako se istražuju detektovane IP adrese i uređaji. Dakle u slučaju zloupotrebe svi detektovani podaci o IP adresama i uređajima se koriste kao dokaz. Prema tome, razmislite i sami koliko Vam je stalo do ovog posla i da li Vam je potrebno rizikovati. Tim pre što u slučaju sumnje na zloupotrebu nalozi koji su predmet istraživanja budu “ zamrznuti” na dve do tri nedelje što priznaćete nije mali vremenski period, a ukoliko se zloupotreba dokaže dolazi do trajne suspenzije naloga. Ja lično znam za nekoliko takvih slučajeva, a to će Vam potvrditi i ostali tim lideri koji su duže u Kompaniji.

Postoje neki slučajevi u praksi koji zahtevaju posebnu pažnju, ja ću pokušati da ih ovde pobrojim.
Ukoliko putujete vodite računa da ne radite sa uređaja i IP adrese nekoga ko već radi u SFI. Dakle ako idete u goste kod nekoga ko je naš član, nemojte za to vreme raditi sa njegovog uređaja niti sa njegove IP adrese. Ukoliko se ne možete snaći za to vreme, bolje uključite vacation mode.
Ukoliko se kačite na tuđi kompjuter ( ali pod uslovom da nije naš član) prilikom verifikacije uređaja označite da je uređaj javni ( public)
Ukoliko se kačite na javni kompjuter ili javnu mrežu ( gradska mreža, cafee i td) prilikom verifikacije uređaja označite da je uređaj JAVNI ( public).
Ukoliko živite u istoj zgradi, studentskom domu ili sl. i koristite istu IP adresu ( hot spot za celu zgradu i sl) sa osobama koje rade u SFI, pišite SUPORT-u i objasnite problem i tražite dozvolu koju ćete naravno sačuvati i nastaviti mirno da radite bez glavobolje.
ZNAČI ZA SVE SLUČAJEVE KOJI ODSTUPAJU TRAŽITE DOZVOLU OD SUPORTA. NEMOJTE RIZIKOVATI DA VAM NALOZI BUDU ZAMRZNUTI I SUSPENDOVANI.
avatar
Jasmina Vujinovic

Broj komentara : 11
Join date : 2015-07-25

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu