STA SU VERSA POENI I KAKO IH RAZLIKOVATI by Nenad Arsic

Go down

STA SU VERSA POENI I KAKO IH RAZLIKOVATI by Nenad Arsic

Komentar by Jasmina Vujinovic on Thu Jul 30, 2015 10:24 am

STA SU VERSA POENI I KAKO IH RAZLIKOVATI?

VERSA POENI ili VP kako ih skraceno pisemo i zovemo, jesu poeni kojima mi kao saradnici u kompaniji SFI bivamo nagradjeni za nasu aktivnost, nas rad u kompaniji, a to su poeni koji su nam potrebni svaki mesec za ostvarivanje statusa, poeni koji nam idu u mesecnu zaradu.

Postoje AKCIONI (ACTION) VP i SALES ( poeni od prodaje/kupovine). SALES poene je lako napraviti, skoro svi proizvodi na Tripleclicksu imaju odredjeni broj poena koji se nama racunaju za status, ako kupimo ili prodamo neki od tih proizvoda. Generalno za nas koji radimo ovaj posao najatraktivniji za dolazenje do SALES VP su upravo TC ili T-krediti. Kupovinom 1TC na Tripleclicksu dobijamo 102VP koji nam se racunaju u poene za status. Cena pojedinacnog TC je 1.99$, ili 126 MRP poena.

TC paketi donose mnogo veci broj poena, konkretno standardni Trajni Nalog (SO ) od 125 TC donosi nam 1500 VP SALES i 100 VP akcionih.

Ono sto je vazno za nove clanove je da je minimum koji trebaju da imaju na kraju meseca 1500VP kako bi ostvarili status minimum EA u prvom mesecu. Naravno zbog pocetnih akcija (Getting-Started) , rezervnih Intermediate akcija i Launchpad lekcija, lako je sakupiti tih 1500VP.

Drugi mesec ukoliko ostvarite ponovo 1500 VP, ostvarujete status EA2. Za EA ili EA2 je potpuno nebitno da li su vasih 1500VP akcioni ili sales, mogu biti samo od akcija i zadataka, mogu biti samo od prodaja ili kupovina, a moze i kombinacija action+sales. Vec za status Tim LIder postoje granice kako za akcione poene, tako i za sales poene. Postoji minimum i maksimum akcionih i prodajnih VP i to mozete videti kod sebe na tabu Scoreboard u maloj tabeli iznad svoje zarade, ili na VP ledger-u. O tome cu vam pisati i objasniti detaljnije na primeru u slikama na kraju.

Ono sto zelim da vam takodje detaljno priblizim jesu akcioni poeni, nacin na koji se dolazi do akcionih poena, koliko mozete maksimum po zadatku u toku meseca ostvariti, sto se u sustini svodi na nas TO-DO LIST. Ovo sto pisem nije nista tesko, i nesto sto je suvise komplikovano da se nauci. Ja nisam nista izmislio novo, sve imate u TO DO LISTI, uporedite moje slike i ono sto stoji kod vas na SFI. Kada jednom savladate i naucite bice mnogo lakse da shvatite i prenesete znanje svojim buducim clanovima, pa tako i dolazenje do statusa nece biti bauk.
Cesto procitam u grupama, propadaju nekom poeni ako taj clan ima vise sales ili akcionih vp. TO NIJE TACNO! Poeni ne propadaju ako imate preko statusa , oni vam idu u zaradu, a mogu vam biti samo podsticaj i olaksica da idete ka vecem rangu. Poeni VP propadaju u onom slucaju kada clan ne uspe da potvrdi EA2 status ili 1500vp. Taj clan koji za mesec ima 150vp ili 800vp ili 1499vp, a ni posle odredjenog roka ne stigne da ostvari minimum koji je potreban za EA2, pada na status Affiliate, gubi svu zaradu koju je ostvario u prethodnom periodu na balansu i CSA clanove koje je dobio od kompanije. Sve u svemu kao da nije radio nista. Iz tog razloga ce vam sponzor savetovati, pa i svi mi koji smo malo duze u ovom poslu, da ne dozvolite sebi da ukoliko imate mogucnost idete dalje, zbog toga sto cete se odreci jedne kutije cigareta, jednog izlaska sa prijateljima u kafic ili restoran. Nemojte da izgubite ono sto ste do tog trenutka postigli i za sta ste vredno radili. Izracunajte koliko je VP ostalo od zadataka do kraja meseca, sto bude falilo moze da se dokupi i na taj nacin dodje do poena. Zelim samo da napomenem jos nesto, pre nego sto pocnem sa objasnjavanjem. Ne postoji neki redosled u SFI sto se tice napredovanja po rangovima, ne morate vi striktno pratiti ono klasicno kako stoji u teoriji, prvi mesec cu biti EA, pa drugi mesec EA2, pa cu tek onda treci mesec ili u sestom mesecu ici na status Tim Lider. Sve je stvar vase volje, vaseg angazovanja i zelje da idete napred. Ako neko od vas odluci da krene napred, moze da bude siguran u to da ce ga clanovi pratiti. U grupi svakodnevno vidimo primere nasih saradnika, koji su od starta krenuli udarnicki, i svaka cast na tome. Izgradnja Tima je najvaznija jer ce vas clanovi tima u vasoj prvoj generaciji uvek pratiti i gurati korak napred. Ali zapamtite nije bitan broj clanova nego njihov kvalitet!

Da vidimo sada kako i na koji nacin mozemo nadoknaditi ono sto smo propustili od zadataka, koji nam zadaci donose akcione a koji sales poene.

Ja cu poceti od akcionih poena i nase To-Do liste;https://www.sfimg.com/Home?tab=to-do_list
Kada radite zadatke dnevne ili nedeljne ako detaljno pogledate sta je sve tu na nasoj TO-DO Listi, osim tih svakodnevnih akcija, SFI tu belezi svaku nasu aktivnost u toku tog kalendarskog meseca :
https://www.sfimg.com/Home?tab=to-do_list
Prvo sto hocu da vam pokazem je da naucite da raspoznajete zadatke, i vrstu (tip) poena koje za njih dobijate. Na mojoj slici, a i kod vas na SFI slovo A oznacava akcioni tip poena. Slovo S oznacava poene od ostvarenih prodaja i kupovina, pogledajte sliku:

Ovo su osnovni dnevni zadaci, ja ih imam 12 jer sam sve survey responses iskoristio, novi clanovi imaju po 13 dnevnih. Dnevni zadaci donose nam akcione vp, rade se svaki dan. Na slici cete videti jos dva zadatka EZ i PB I oni nisu obavezni, njih radite ako imate tcredite.


Poslednja 4 zadatka u odeljku Daily Actions su opcioni, ne morate ih raditi, za te zadatke trebate potrositi po 1tc za 1 akcioni vp.
avatar
Jasmina Vujinovic

Broj komentara : 11
Join date : 2015-07-25

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu